Karen van den Boom
Managing Director bij Sixt Benelux

“Autohuur geeft die flexibiliteit”, zegt Karen van den Boom, Managing Director bij Sixt Benelux. “Wij lanceren binnenkort het concept Fastlane, waarmee een auto gehuurd wordt via een app. Die is snel, gebruiksvriendelijk en biedt een alles-in-één oplossing.

Mensen vinden het belangrijk dat zij in een auto rijden waar zij zelf voor hebben gekozen. Dat kunnen we hiermee garanderen, zelfs op type en kleur”, stelt Van den Boom. “Alles gaat digitaal, van het openen van de auto tot de facturering en het eventuele schadeproces.”

Deze innovatie betekent flexibiliteit, snelheid en maatwerk voor de klant. Waarschijnlijk komt dit concept na de zomer beschikbaar. Sixt werkt al aan de doorontwikkeling van deze toepassing, laat Van den Boom weten.

“Klanten moeten een gehuurde auto nu nog op aangewezen plekken achterlaten, maar op termijn kan dat overal. Wij lokaliseren de auto en zorgen dat die weer schoon en gebruiksklaar is.”Door middel van een Floating Fleet waarbij de auto’s door de hele stad opgehaald en neergezet kunnen worden, biedt Sixt optimale flexibiliteit.

Bedrijven tonen al veel belangstelling voor deze innovatie en willen er graag mee starten. De app is al beschikbaar voor klanten. “Dit is echt de toekomst”, vertelt Van den Boom trots.

Een andere ontwikkeling die Van den Boom ziet is Private Lease. “Ook zien wij de toenemende vraag van onze klanten als alternatief voor Private Lease”. Omdat dit een fikse impact heeft op de hypotheek mogelijkheden van medewerkers, biedt Sixt haar klanten flexibele maatwerk oplossingen.

“Huurauto’s zetten wij voor een langere tijd in, waardoor medewerkers flexibel zijn met inleveren en wisselen, altijd met nieuwe auto’s rijden, scherpe tarieven hebben die geen nadelige gevolgen heeft voor bijvoorbeeld de BKR registratie”.

Sixt Mobility Consulting

Beide bewegingen bevestigt ook Jasper Vogelaar, Sr. Product Manager bij Sixt Mobility Consulting. “Men hoeft niet meer per se zelf een auto te bezitten. Flexibele oplossingen zorgen voor besparingen en verminderen de CO2-uitstoot, waarbij de medewerker bewust haar vorm van mobiliteit kiest.

''Omdat er op dit moment zoveel verandert, weten veel bedrijven echter niet wat voor hen de beste oplossing is''

Omdat er op dit moment zoveel verandert, weten veel bedrijven echter niet wat voor hen de beste oplossing is. Daar helpt Sixt Mobility Consulting bij. We maken de specifieke mobiliteitsbehoefte inzichtelijk bij de klant en selecteren daar gezamenlijk de juiste leveranciers en producten bij. Daardoor wordt ook het beleid toekomstbestendig.”

Daarnaast is Sixt specialist in actief beheer van de mobiliteit. Bedrijven kunnen alle vraagstukken rond mobiliteit en operationele processen bij Sixt neerleggen. Vogelaar: “Via de software, die wij zelf ontwikkelen, heeft de klant heel snel inzicht in de mobiliteit en de kosten. Zo weet men snel waar eventuele sturing nodig is.

Wij ontzorgen onze klanten en signaleren voor hen veranderingen in de markt. Groot pluspunt is dat Sixt internationaal werkt. Op lokaal niveau ondersteunen wij onze klanten in grote delen van Europa. Daarnaast zijn we bezig zijn om ons netwerk verder uit te breiden zodat we onze internationale klanten nog beter bedienen.”

Meer weten?

Karen van den Boom                                 Jasper Vogelaar

Managing Director Sixt Rent a Car           Sr. Product Manager Sixt Mobility Consulting

Karen.van.den.boom@sixt.com                Jasper.vogelaar@sixt.com

+31 (0) 6 3374 3179                                   +31 (0) 6 4977 2867