Vijf jaar geleden begon Mijndomein als bedrijf dat domeinnamen vastlegde. “De oprichter van het bedrijf zocht manieren om zijn bedrijf onder de aandacht te brengen. Abri’s leken hem geen goede optie, reclame op auto’s wel. Daarmee is het begonnen en nu is het een succesvolle speler in de leasemarkt.”

“Bij ons is het ‘what you see, is what you get’. We werken met drie kernwaarden: eerlijk, eenvoudig en eigenwijs. Dat uit zich in een contract van twee A4’tjes zonder kleine lettertjes. Het leasebedrag staat vast gedurende de looptijd van twee jaar. We hanteren geen verborgen opslagen voor mensen die veel schade rijden of die een airco in de auto willen. Onze auto’s zijn standaard al compleet. Wie een auto zonder reclame wil, betaalt veertig euro meer.

“Hoe lager de schadekosten, hoe minder premie we betalen en dat is weer goed voor de bedrijfsvoering en de leaseprijs."

Korting bij schadevrij rijden

Ook dit bedrijf heeft natuurlijk te maken met schades. “Hoe lager de schadekosten, hoe minder premie we betalen en dat is weer goed voor de bedrijfsvoering en de leaseprijs. We proberen zoveel mogelijk preventief schade te voorkomen, we kijken zorgvuldig naar het schadeverloop van een chauffeur.

Hoewel de leaseprijs gelijk blijft – ook als iemand veel schade rijdt – kan dat wel gevolgen hebben bij verlenging van het contract. Ook proberen we klanten te ‘sturen’ door het geven van tips om schade te voorkomen of tenminste te beperken. Blink merkt op dat particulieren over het algemeen veel zuiniger zijn op hun lease-auto dan zakelijke rijders. “Ze zijn er echt voorzichtig mee.”

"Hoe langer een auto niet gebruikt kan worden, hoe hoger de kosten zijn en dat willen we natuurlijk voorkomen.”

Eenduidige kwaliteit

Is er toch schade, dan wordt de auto gerepareerd door een vaste schadereparateur. “Door in samenspraak met de verzekeraar te kiezen voor een vaste partij, is er eenduidigheid in kwaliteit en duur van schadeherstel. Hoe langer een auto niet gebruikt kan worden, hoe hoger de kosten zijn en dat willen we natuurlijk voorkomen.”

Bij het afsluiten van een wagenparkverzekering heeft Blink niet alleen gelet op de premie, maar zocht hij een verzekeraar die als partner in staat is om mee te denken. “Het gaat om vijftienhonderd auto’s en welke constructie daarbij het meest geschikt is om de premie zo laag mogelijk te houden.

Voor Mijndomeinauto werd dat de alternatieve verzekeringsvorm ‘stop loss’. Hierbij gaat een deel van de betaalde premie in depot en dat krijgen we terug als er weinig of geen schades verhaald zijn op de verzekeraar. Door ook de verzekeringskosten zo laag mogelijk te houden, kunnen wij onze lease-auto’s aan particulieren ook goedkoop aan blijven bieden.”