Als jij een startende ondernemer bent, dan kan het natuurlijk voorkomen dat jij of een van je werknemers een auto nodig heeft om bijvoorbeeld inkopen te doen of om op gesprek te gaan bij een van je klanten. Als je dan geen auto tot je beschikking hebt, is dat natuurlijk zeer vervelend want dan zul je het openbaar vervoer moeten gebruiken. Klanten vinden dit soms niet erg professioneel overkomen en daarom is het belangrijk om altijd met een auto te reizen. Je hebt vast al eens gekeken naar het leasen van een bedrijfsauto, maar is dat wel zo verstandig? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Hoe vaak is er een auto nodig?

Als jij niet weet of het leasen van een auto handig is, dan is het eerst belangrijk om te bepalen hoe vaak er een auto nodig is. Als je enkele keren per week een auto nodig hebt, dan is het zeker verstandig om een auto te leasen, maar als jij enkele keren per maand een auto nodig hebt, dan kan je beter niet een auto leasen. Je betaalt dan enorm veel onnodige kosten en dat is erg zonde want dat gaat natuurlijk ten koste van je bedrijf. Je kan in dat geval het beste een auto huren Rotterdam. Je kan dit doen bij verschillende verhuurbedrijven, maar ook kan je ervoor kiezen om een deelauto van de aanbieder Greenwheels te huren. 

 

Voordelen van Financial lease

Vrijwel iedere ondernemer kiest voor financial lease als zij een auto willen leasen en dat heeft met de voordelen te maken die hieraan zijn verbonden. Zo is de onderneming direct fiscaal eigenaar van de auto en dat is erg fijn. Daardoor kan je de BTW als het niet om een margeauto gaat aftrekken en ook kan je de aanschafprijs van de auto van de winst aftrekken waardoor je minder belasting hoeft te betalen. 

 

Houd er wel rekening mee dat financial lease een vorm van een lening is en deze lening moet binnen zes jaar volledig ingelost zijn. Ook moet je er rekening mee houden dat als jij voor financial lease kiest, jij zelf verantwoordelijk bent voor het betalen van de verzekering en wegenbelasting. Ook als er schade is ontstaan aan de auto ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten om het te laten repareren. Als dit je niets lijkt dan kan je het beste een auto huren particulier. Dit is goedkoper en je zit niet vast aan die vervelende terugkerende kosten zoals wegenbelasting en de verzekering.