Het is alweer bijna eind 2021 en dat betekent dat de kerstvakantie bijna in zicht is. Daarom is het een goed idee om nu alvast na te denken over wat je voor kerstcadeau gaat kopen voor je kinderen. Het is namelijk altijd heel vervelend als je dat op het laatste moment nog moet doen. Heb je totaal geen inspiratie dit jaar? Lees dan even verder. In dit blog zet ik namelijk een paar mooie kerstcadeaus op een rijtje waar kinderen zeker weten blij van worden.

(Voorlees)boeken

Heb je kleine kinderen? Dan is het altijd leuk om voorleesboeken cadeau te geven. Voorlezen is namelijk erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind én ook nog eens heel leuk om te doen. Zijn je kinderen al wat ouder? Dan kun je natuurlijk ook een volwassen boek cadeau geven. Een boek krijgen is namelijk leuk voor elke leeftijd!

Fiets

Heb je kinderen die aan de andere kant van de stad naar de middelbare school gaan of binnenkort aan hun studie beginnen? Dan is het misschien een goed idee om een fiets als cadeau te geven. Dit is natuurlijk best een groot cadeau, maar vroeg of laat zal je kind wel een fiets nodig hebben! Daarom is het ook een leuk idee om het als kerstcadeau te geven. Je kunt bijvoorbeeld een omafiets kopen of een mooie tweedehandsfiets bestellen. Er is keuze genoeg!

Parfum

Als je niet weet wat voor cadeau je moet kopen, is parfum altijd een goed idee. Zeker als je al weet wat voor parfum je kind draagt, is het een mooi en makkelijk cadeau om te kopen. Daarnaast zijn er tijdens de kerstmaanden altijd wel kerstacties, waardoor de parfums goedkoper zijn.

Spelletjes

Iets wat voor iedereen thuis leuk is om te kopen, is een goed familiespel. Spellen zijn (vaak) niet heel duur, ze zijn superleuk om te krijgen en je kunt het (in de meeste gevallen) met zijn allen spelen. Je kunt zelfs na de cadeautjes uitgepakt te hebben het spel al uitproberen. Zo hebben je kinderen meteen iets om naar uit te kijken. Er zijn honderden verschillende soorten bordspellen die je je kinderen cadeau kunt doen.

Winterkleding

Ook winterkleding – zoals een mooie muts, sjaal of trui – is erg leuk om te geven tijdens kerst. Die kunnen je kinderen namelijk meteen gebruiken tijdens de koude maanden! Wil je een extra speciaal cadeau geven? Dan kun je ook stiekem zelf een muts, sjaal of paar sokken breien of haken.