Eigenlijk kunnen we niet meer zonder. Naja laat ik voor mijzelf spreken, ik kan niet meer zonder telefoon. Ik schrik er soms zelf van als ik naar mijn schermtijd kijk. Dit is een optie bij de instellingen van mijn telefoon. Een vriend van me vroeg hoeveel ik nou eigenlijk op mijn telefoon zat. Toen ben ik dit gaan bekijken in de instellingen, ik schrok me rot. Er stond dat ik gemiddeld vier uur per dag schermtijd had. Dit was veel meer dan ik zelf dacht. Ook kon ik kijken welke apps ik het meest gebruikte, dit was voornamelijk sociaal media. Ik zag op de tijdlijn dat ik vooral in de ochtend in mijn bed veel op mijn telefoon zit. Dit komt omdat ik vaak vroeg wakker word, nog voor mijn wekker. Hierdoor heb ik veel tijd omdat ik nog geen zin heb om op te staan, maar wel wakker ben.

Nieuw abonnement

Ook zag ik dat ik veel op mijn telefoon zit wanner ik in het openbaar vervoer zit. Sinds een jaar studeer ik in Amsterdam, maar omdat ik nog geen kamer heb kunnen vinden reis ik elke dag op en neer. Dit kost mij ongeveer twee en een half uur reizen per dag. Ondanks dat ik met een vriendin reis, zit ik toch een groot deel van de tijd op mijn telefoon. Hierdoor gaat mijn schermtijd ook heel erg omhoog. Ik zit dan vaak op mijn internet, omdat de wifi in de trein het vaak niet goed genoeg doet. Ik heb nu een onbeperkte data bundel, hierdoor kan ik zoveel internet gebruiken als ik maar wil. Om de tijd die ik op mijn telefoon zit naar beneden te halen heb ik besloten om bij mijn volgende iphone abonnement minder internet te nemen. Hierdoor stel ik voor mij zelf een limiet voor mijn internetgebruik in de trein. 

Limieten stellen

Ik was bang dat ik dan zonder internet alsnog verder zou gaan met mijn telefoon. Bijvoorbeeld spelletjes spelen of films downloaden op mijn telefoon. Om mijzelf hiervoor te beschermen had ik iets anders bedacht. Ik zag dat bij de nieuwe telefoon die ik met mijn abonnement zou bestellen, een nieuwe optie was. Met deze optie kan ik instellen hoeveel tijd ik maximaal per dag mag besteden per applicatie. Ik zie er erg naar uit om deze nieuwe telefoon te bestellen en deze optie te gebruiken. Ik ga dan op mijn sociaal media apps een limiet van een kwartier zetten en op mijn spelletjes maximaal twintig minuten. Ik hoop dat dit heel erg gaat helpen in het reduceren van mijn telefoongebruik.