Mijn hele leven droomde ik er al van om een eigen bedrijf te hebben. Dit leek mij het ultieme gevoel van vrijheid met een baan. Het beste zou natuurlijk zijn om te leven zonder een baan. Op harde werkers en wat geluksvogels na zat dat er voor de meeste mensen zeker niet in. Toch hoorde ik vaak, in loondienst kom je nergens. Je kan niet exponentieel groeien met je loon. Dit klonk mij best logisch in de oren. Om deze reden ben ik na mijn school en vijf jaren werken mijn eigen bedrijf begonnen. Ik ben afgestudeerd aan de opleiding Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft. Ik heb het tijdens deze studie altijd heel erg naar mijn zin gehad. Het op mezelf wonen vond ik fantastisch. Na mijn opleiding ben ik aan de slag gegaan bij een projectontwikkelaar in de stad Rotterdam.  Dit was een aantal jaren na het begin van de crisis. Toen de markt weer een beetje begon aan te trekken ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf. De verwachting was dat de vraag heel erg zou gaan stijgen. Ik zou dan dus geen moeite hebben met het vinden van klanten. Ik kon niet wachten om te beginnen.

Thuis werken

Als projectontwikkelaar heb je niet veel nodig. Een laptop, een internet verbinding en een telefoon. Ook is een stille werkplek zeker gewenst. Als laatste is een auto ook heel fijn. Vaak moet je naar klanten toe om in het echt plannen te bespreken of bijvoorbeeld om iemand over te halen. Een vriendin vertelde mij dat een auto leasen met bkr heel goed was voor een starter. Ook was het goed voor ZZP’ers. Ik was dit op dit moment beide. Met volle moed ging ik oude contacten af die ik kende via mijn eerste baan. Het was al snel raak, iemand had werk voor me!

Plangebied

Aan de haven in Rotterdam lag een stuk grond. Mijn contact bij de gemeente had dit stuk voor mij weggelegd. Ik mocht dit gaan ontwikkelen. Ik was hier heel erg blij mee. Ik kon er koopwoningen op realiseren. Ook mocht ik de hoogte inbouwen. Sterker nog, dit was het advies van de gemeente zelf. Ik kon dus op dit stukje grond heel veel gaan verdienen. Dit was perfect als eerste project. Met goede moed stelde ik een bouwteam samen om een plan te ontwikkelen. Ik stond aan het roer met mijn eigen bedrijf, het kon niet beter voelen.