Vandaag is het weer een nieuwe dag. Nieuwe dag, nieuwe kansen. Het weer zit niet echt mee en moeten we binnen er maar het beste van maken. Vanmorgen ontving een mooie inspirerende tekst en dat zette mij aan het denken.

Blijf positief

In deze tijden ben je veelal op jezelf aangewezen. Hoe mooi is het dan om elke dag een inspirerende tekst of quote te ontvangen. Dit geeft je moed, kracht en vooral doorzettingsvermogen. Doorzettingsvermogen om door te gaan met de dagelijkse dingen. Het beste ervan maken met of zonder elkaar.

Via social media zoeken mensen elkaar op en wordt er hulp aangeboden. Maar ondertussen denken we alleen maar aan ons zelf. Wat zijn we toch egoïstisch. Toch moet je positief blijven en denk aan al het moois dat de wereld je kan bieden en jij de wereld kan bieden. Zak even weg in de gedachte van de natuur dan lees ik je een mooie tekst voor.

De lente wist het niet

Maar de lente wist het niet. Begin 2020. De mensen hadden een lange donkere winter achter de rug en verlangde naar zon en buiten zijn. Februari bracht niet wat de mensen hadden gehoopt. Wederom regen en veel donkere dagen. Er kwam zelfs een storm aanzetten met vreselijk harde windstoten. Mensen werden gedwongen om vaker binnen te zitten voor hun eigen veiligheid. Het is alsof de natuur de mensen wilde waarschuwen voor iets. Maar de lente wist van niks. Het werd maart. De straten begonnen leeg te raken en mensen zaten vaker thuis. De winkels, restaurants en scholen waren dicht en sociaal contact werd vermeden. Auto’s stonden langs de kant en mensen kwamen niet meer buiten. Landen gingen op slot. De mensen konden niet geloven wat er aan de hand was. We waren ineens op onszelf aangewezen. Niemand wist hoe ze hier mee om moesten gaan maar probeerde er het beste van te maken. Alles was ineens surrealistisch en iedereen wist wat er aan de hand was. De lente wist het niet. De bloemen bleven bloeien, de zon scheen en de zwaluwen kwamen terug. De lucht werd blauw en gevuld met een mooie roze zon. Heldere hemel, de lucht was blauw. Jongeren studeerde online, mensen gingen opleidingen volgen waar ze normaal gesproken niet aan toe kwamen. De opleiding verkeersregelaar via binck.nl werd razend populair en mensen behaalden massaal hun diploma. Een diploma waar ze later veel baat bij zouden hebben. De harten van de mensen waren open en gevuld met liefde. Liefde voor elkaar en voor de zorg. Mensen werden positiever en dit had goede gevolgen. Doordat alles stil had gestaan kon je aarde weer ademen en genezen van wat mensen haar eerder aan hadden gedaan. De zomer kwam en wat de lente niet wist was dat er ondanks alles geen angst meer was. Ondanks dat er veel mensen waren overleden waren de mensen positiever dan ooit en begonnen aan de kracht van het leven.