De lente staat voor de deur en dit betekend voor vele ook de grote lenteschoonmaak. Het nieuwe seizoen beginnen met een nieuw interieur, schoon huis, een opgeruimde zolder of een frisse tuin. In deze blog ga ik het hebben over 10 voorjaarsklussen die zorgen voor een perfecte start van de warme maanden. 

De tuin 

Iets wat je in de wintermaanden toch wel een beetje vergeet is de tuin, maar wanneer het zonnetje weer begint te schijnen komt die groene aanslag op tegels en tuinmeubilair toch echt tevoorschijn. Ook plantjes en bloemen zien er niet meer zo vrolijk uit als voorheen en struiken/ bomen zijn misschien wel iets te hoog gegroeid voor een schaduwloze tuin.  Een tip is een container huren voor al het tuinafval. Dit gaat bij een grondige schoonmaak namelijk nooit passen in de normale klikobak. 

Kledingkast uitruimen

Een taakje voor op een regenachtige dag is het uitzoeken van de kledingkast. Alle zomerse kleding kan weer naar boven gehaald worden en winterse kleding kan gelijk uitgezocht worden. Een tip is om alle onnodige kleding te verzamelen in een plastic tas om deze vervolgens te doneren aan een goed doel. Zo maak je gelijk ruimte voor nieuwe kleding – dus na de grote schoonmaaktijd om heerlijk te gaan shoppen. 

De grote zolderschoonmaak 

Waar vele niet aan denken is om af en toe eens door de spullen op zolder te gaan. Zo voorkom je dat het vol raakt met oude vazen van 10 jaar geleden, boeken die nooit meer gelezen zullen worden of schilderijen die niet meer aan de muur komen te hangen. De grote lenteschoonmaak is een uitstekend excuus om eens alle spullen op zolder uit te zoeken. Wie weet zit er nog wel iets tussen wat iemand bij de kringloopwinkel heel gelukkig kan gaan maken. 

De keuken

Zet de ramen lekker open en de radio op je favoriete zender en begin kastje voor kastje eens uit te zoeken hoeveel crackers, oude koekjes en pakken rijst er eigenlijk nog in de keukenkastjes staan verborgen. Bij lentekriebels hoort niet alleen opruimen, maar ook de kastjes schoonmaken met een goed sopje kan je helpen bij het vermijden van ongedierte en zorgt ervoor dat de keuken fris het lenteseizoen in kan gaan. 

Zet je favoriete playlist op, maak een verse smoothie of frisse limonade en ga eens een weekend vol aan de slag in en rondom huis. Het levert niet alleen een schoon en geordend huis op, maar geeft jou ook een goede boost om fris en vol goede moed de warme zomermaanden in te gaan.