Waar denk je als eerste aan bij het woord Egypte? De kans is groot dat je denkt aan piramides, farao’s en mummies. Misschien denk je aan de strenge dictatuur waar het land nog altijd onder verkeerd. Egypte is naast dat het land een rijke geschiedenis heeft ook een ontzettend mooie vakantiebestemming. Een die al jaren toeristen van over de hele wereld aantrekt. Met een last minute Egypte is het land toegankelijk voor iedereen, zelfs met een kleine portemonnee!

De grootste stad van Afrika!
Het oude Egypte is een van de oudste culturen die we kennen. De oud Egyptenaren waren een van de eerste beschavingen die gedurende de jaren de culturen van Europa, het Midden-Oosten en andere Afrikaanse landen hebben beïnvloed.
Caïro, de hoofdstad van Egypte, is de grootste stad van Afrika met zijn twintig miljoen inwoners en rijke culturele bezienswaardigheden. In Giza, een voorstad van Caïro, vind je nog een van de laatst bewaarde wereldwonderen; de Piramide van Cheops. Ook het Egyptisch nationaal museum is een must om te bezoeken tijdens je reis. Er is hier een enorme collectie van bijzonderheden uit de oud Egyptische tijd te bewonderen.

Qua reistijd kun je het best niet in de hete zomermaanden deze magische stad bezoeken. Van Juni tot en met September is het over het algemeen te heet om de stad optimaal te verkennen. Het best bezoek je de stad tussen Oktober en Mei. Hoewel je in April moet waken voor de sterke wind die voor temperatuurschommelingen kan zorgen. Deze woestijnwind zorgt voor zandvlagen waardoor het niet fijn is om door de stad te wandelen.

De toerist uithangen.
Wellicht ken je Egypte vooral van de verhalen van anderen die op een park in een all-inclusive hotel hebben vertoefd. Echter is er zo veel meer te zien buiten de muren van een hotel om. Als je het aandurft dan kun je in Egypte veel zien en doen. De Rode Zee heeft prachtig koraal. De Egyptische keuken is heerlijk door zijn mengelmoes aan rijke ingrediënten van over de hele wereld. Op verschillende plekken kunnen je roken aan een waterpijp en er is een bruisend uitgaansleven hoewel je voor het laatste soms een flinke beurs voor moet hebben aangezien er vaak exclusieve feesten worden georganiseerd voor de rijksten onder ons.

Voor de liefhebbers van mooie natuur heeft het land ook veel! Er is woestijnachtig en rotsachtig gebied in het Noordoosten van het land. Ook kun je door de vallei van de koningen in Luxor wandelen. Het land is rijk in cultuur maar ook zeker geschikt voor een ontspannen zon vakantie. Voor iedereen is er iets in het warme Egypte.