Wanneer we bedrijven vergelijken met vroeger komen er veel dingen naar boven die voorheen niet mogelijk bleken maar nu niet meer weg te denken zijn. In dit artikel bespreken we een aantal van die trends en gaan we kijken wat er eventueel in de nabije toekomst nog meer kan gebeuren rondom bedrijven. Bedrijven zijn namelijk constant aan het innoveren tegenwoordig en willen meegaan met de maatschappij. De maatschappij veranderd namelijk enorm snel. Met internet als basis van alle snelle veranderingen onder mensen en techniek.

Trend #1: Borrels en feestjes

Bedrijven organiseren steeds vaker borrels en feestjes. Dit was voorheen niet heel normaal. Voornamelijk bij grote bedrijven werd er af en toe een feestje gehouden maar daar bleef het dan ook bij. Nu is het belangrijk dat bedrijven minimaal eens in de maand een leuke borrel hebben anders is het niet aantrekkelijk voor potentieel personeel. Dit is een enorme verandering en daardoor ook een grote trend geworden binnen bedrijven. Bedrijven doen er alles aan om het personeel zo leuk mogelijk te houden. Dit betekent wel dat er veel kosten en energie in dit soort zaken gaan zitten. Denk bijvoorbeeld aan een personeelsfeest of een bedrijfsuitje.

Trend 2: Thuiswerken

Het is zelfs een beetje ‘hip’ als je tegenwoordig kan thuiswerken. Het wordt steeds vaker gedaan. Personeel dat door heel het land naar kantoor komt is verleden tijd. Het is voor bedrijven steeds belangrijker om goed personeel aan te trekken. Wanneer dit personeel ver weg woont, wordt er vaak besproken of thuiswerken een optie is. Het thuiswerken is volgens veel bedrijven ook een stuk effectiever. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar thuiswerken. Het blijkt dat men veel effectiever te werk gaat, maar daarbij komt ook dat iemand sneller afgeleid is van dingen die thuis gebeuren. Vooral bij personeel met kinderen in huis is afleiding erg groot.

Trend 3: Online gaan

Elk bedrijf moet haast wel online gaan werken. Zowel interne bedrijfsprocessen worden online geregeld als het naar buiten treden met informatie wordt online gedaan. Online werken is voor veel bedrijven een nieuwe en grote stap. Voor andere bedrijven is het de start van een nieuw bedrijf en sommige bedrijven gaan eraan onderdoor. De economie is sinds het online werken ook enorm gestegen. Veel bedrijven zijn gestart vanwege het internet en veel webshops hebben gezorgd voor meer banen en een grotere economie. Dit werpt de laatste jaren zijn vruchten af voor veel bedrijven.