In deze blog gaan wij je vertellen waarom je het beste kunt overstappen van ‘gewoon’ licht, naar LED licht. Je hebt er vast wel eens van gehoord, LED lampen. Misschien denk je nu aan uithangborden met neon lampen, of misschien denk je juist aan het nachtlampje van je kind. Dat kan zeker kloppen, maar LED lampen zijn zo veel meer dan dat. Ze zijn de spotjes in de keuken, de buitenverlichting in de tuin, de romantische LED kaarsen bij het bad en de oplichtende cijfers van een vaatwasmachine.

Wat is LED?

LED staat voor Light Emotting Diode. Dit is een Engelse benaming voor een elektronische halfgeleidercomponent. Klinkt nog steeds ingewikkeld he?
LED is pas rond 1990 ontwikkeld voor dagelijks gebruik; daarvoor werd het vrijwel uitsluitend gebruikt als indicatorlampje. Zonde!
Want LED licht heeft enorm veel voordelen op ‘gewoon’ licht, zo veel zelfs, dat wij ons afvragen waarom de gehele wereld niet alleen op LED draait…

Voordelen.

Hier zijn een paar voordelen van LED licht in huis op een rijtje. We vragen je dit zorgvuldig door te lezen, want het kan jou (en de wereld!) veel energie schelen.

1. Ten eerste is LED zuinig; LED zet 90 % van de energie om in licht, en maar 10 % in warmte. Dit verschil met ‘normaal’ licht is enorm! Bedenk je eens hoeveel geld je aan het einde van de maand overhoudt.
2. Ze zijn milieuvriendelijker. Omdat LED lampen zo veel minder energie verbruiken, zijn er minder ‘fossiele brandstoffen’ nodig om te verbranden voor energie. Dit scheelt een enorme hoop aan CO2 uitstoot. Dus door LED lampen te installeren, ben jij al groener bezig. Ga zo door!
3. LED lampen zijn in allerlei verschillende soorten maten, kleuren en Watt verkrijgbaar. Zoek gewoon de ideale LED lamp voor jouw ruimte. Je hoeft niet meer te dealen met wat je nou eenmaal in je plafond hebt; LED lampen zijn uitermate geschikt als dimmers.
3. Ze zijn recyclebaar (nog een milieupunt!)
4. Ze gaan enorm lang mee. LED lampen kunnen tussen de twintig en dertig jaar (!) blijven branden. Héél anders dan de halogeenlamp, die het maximaal maar zo’n 3000 uur volhoudt. Gaat het lampje bij jou al branden?
5. Tenslotte zijn de LED lampen hartstikke veilig. Mocht je zelf angstig zijn voor het donker of wellicht iemand kennen die dat is, dan is een LED lamp een ideale uitkomst. Deze kan veilig de gehele nacht branden, en er is geen omkijken meer naar. Ze worden niet heet, en kunnen dus ook niet springen, zoals gewone lampen soms kunnen als ze oververhitten.

Wij zijn al verkocht en willen alleen nog maar LED lampen en kiezen voor LED verlichting – Bes Led. En jij?