Ouder worden is helaas een gegeven van het leven. Dat betekent voor velen dan ook dat we niet meer alles kunnen doen zoals we het vroeger deden. Maar dat hoeft niet te betekenen dat we minder kunnen doen als voorheen. Als het gaat om mobiel blijven heb je sterke opties

De rollator

Als lopen wat minder word is een rollator een uitstekende keuze. Voor kleine wandelingen is een wandelstok vaak genoeg een valide keuze. Maar als je bijvoorbeeld te voet je boodschappen gaat doen is het gewoon ontzettend handig als je het kwijt kan op je kar. Dat bespaart je tillen, en je kan groter inslaan dan je normaliter doet. Als je bijvoorbeeld wat flessen wilt meenemen voor als er gasten komen is het lastig om die te dragen. Vloeistof is nou eenmaal zwaar. Een rollator helpt je dus je mobiliteit en transport capaciteit te behouden.

Speciale busjes

In veel regio’s heb je speciale pendelbussen die fungeren als een soort taxi voor ouderen. Deze boek je in van te voren en ze pikken je op bij de deur, en brengen je naar waar je moet. Door de overlap met anderen hun reisplan te zoeken houden ze zo de prijs laag. Dit is een uitstekende manier om van A naar B te komen als het gaat om het bezoek aan familie of een medische controle. Als de afstand erg groot is kan je het ook combineren. Dan kan je voor een stukje pendelen naar een grote overstapplaats waar je jouw reis met de bus of trein kan vervolgen. Zo kan je vaker langs bij familie, en kunnen zij het laatste stukje van de reis verzorgen. Jij hebt dus meer vrijheid en je kinderen hoever minder ver te reizen om je op te pikken, ideaal!

Goede schoenen

Het is vaak niet het meest modieuze, maar een goed paar schoenen die goed stevig zijn helpen je stabiel te blijven. Uitglijden is geen sinecure, dus die grip komt goed van pas. Daarnaast dempen deze schoenen ook als je loopt. Daardoor heb je minder druk op je knieën, waardoor je met meer comfort loopt. Tenslotte helpen ze met de natuurlijke afrol van je tred. Dat zorgt ervoor dat je loopt met minimale belasting op je benen, zodat je minder vaak uit hoeft te rusten.

Samenvatting

Het devies is dus simpel, met de stevige schoenen achter de rollator uit het busje op de trein stappen is dé manier om mobiel te blijven.